1hb mei adalah hari buruh

.

assalamualaikum
salam pagi rabu
minggu ni enjin lambat panas. takde mud nak update. padahal ada jek benda yang boleh digebangkan. amacam cuti hari buruh korang?? cuti hari buruh kakngah banyak lari dari yang dirancangkan.

Abem ajak naik genting. kakngah rasa malas pulak sebab tahun lepas dah naik genting. kalau boleh, pergi la tempat yang tak pernah pergi lagi.
genting – rejek.

kekunun pagi-pagi sabtu nak keluar naik buki tinggi. nak jalan-jalan kat Colmar Tropicale & Japanese Village. sekali tu, hari sabtu memasing pening lalat. tak lalu nak bongka. bantai tido dari pagi sampai petang huhuhu!!
bukit tinggi – rejek.

pagi ahad rasa ok sikit. yuk! kite ke bentong. nak terjah kilang macaron. elok jek keluar rumah, kakngah pun roger-roger dengan tokey macaron. sayangnya, beliau ada urusan. takde jeki nampaknya kali ni.
bentong – rejek.

fuh! sebbaik tak jauh perjalanan lagi. kita ubah haluan. patah balik & naik hiway PLUS menuju ke arah selatan. KL. nak pergi pusat sains. adeeb sibuk nak tengok dinasour. on d way tu, roger-roger ngan kaklong yang nak ke bagan lalang. ok la..

berhenti kejap kat R&R sg. buloh. isi tangki anak gajah & tangki-tangki yang ada dalam anak gajah. sekali tu, Abem terus jek masuk ELITE tak masuk jalan duta.
sah!
pusat sains – rejek.
tanpa notis!

ini memang kebiasaan Abem. perjalanan tanpa rancangan. kalau merancang, ada jek pindaan di saat-saat akhir. dah masak dah! lagi pun dia yang pegang stereng :P sama jugak dengan timing. tak boleh nak janji. ikut suka jadual dia.

kesimpulannya, hari buruh kami di bagan lalang bersama-sama dengan abang sulung sekeluarga. sebbaik la kakak ipar tunggal bawak bekal lebih kannn… adik ipar datang bawak perut sajok kehkehkeh!!!

sekian,
setakat ini sahaja hikayat hari buruh 2011
bersamaan
hari ulangtahun perkahwinan Abem & kakngah

my dear hubby
happy anniversary
i’ll always luv u

38 Thoughts on “1hb mei adalah hari buruh

  1. mandi2 di bagan lalang? :P

    • @juliet,

      aku tak mandi2 pun.. hanak2 , hanak2 buah & kakak ipar jek.. aku jadi tukang jaga barang :P
      lepas tu along aku mancing. dapat la ikan.. ikan buntal kehkehkeh!!!

  2. salam kakngah,

    kita dok rumah je…

    happy anniversary kak ngah :)

  3. happy anniversary!

    aku di melaka time tu ada kenduri.

    penat.

    nasib baik tak terberanak.

    • @syidagorjes,

      terima kasih adekgojes.
      coconut shake itu betul2 menggoda aku la.. ngences beb!
      tah bila aku boleh merasa ni.. pakcik tu tak buat post delivery ke?? kehkehkeh!!!

  4. hepi eniverseri nok…
    itu namanya rezeki berjln dr sinun ke sinun

    :)

  5. hepi aniverseri to u Kak Ngah ..

  6. epi anniversary..semoga berpanjangan la jodohnya..

  7. eh..samo lak hari enibeseri kito …

    hepi enibeserilah ngah yo

  8. hari buruh pun duduk di rumah saja, cuma keluar sekejap ke AEON Setiawangsa…aduhhh ramainya manusia..masing2 tengok rumah kaca BUDAK2 AF tu..heheheheheh…tinjau kot2 nampak PAK NIL…tak de pun…dia menyorok yeeeeeee

  9. bagan lalang penang kah?

    ada apa di sana?

    happy anibesari!

    dah yg berapa ploh taun dah?

    • @salmia,

      bagan lalang, sepang, selangor.

      penang pun da bagan lalang eh???
      baru aku tau :P nampak nau cetek ilmu pengetahuan am.

      thanks beb!
      lebih soploh tawon dah.

  10. sumtime plan terkejut2 ni yg best..alhamdulillah apo yg den plan banyak yg jadi..heheheheh

  11. tu laa..groma buek paneh,kan dahhh…hahahah!!!

  12. Assalam Kak Ngah… biasalah mcm saya jugak…banyak rancangan tapi at leat tukar di saat akhir…

    apa yang penting satu family habiskan masa bersama…

    Layanzzz ajer

  13. cuti hr buruh sy pack…hihi…baca entri ni sy paling suke perkataan bongka (lama x dgr)…hihi…lg satu, nak tahu…macaron tu yg kuih warna warni tu yea? slalu dah dgr org dok sebut tp lom penah rasa lg…kat mana nk beli yea?

    • @LindaRahim,

      waghieh gak ko ni??? hihihi!!
      haah.. macaron kuih yag kalerful n3 sebelum ni. nak beli, roger jek kat tokey macaron tu… klik2 sana, klik2 sini, sampai la macaron depan mata. tapi, kalau nak beli kat kedai, tak silap kt klcc ada. cuma tak pasti nama kedai tu.. :P

  14. hari buruh ku gi jemputan kawen kat klang.. nantiku buat entry..

  15. sama macam my daddy jugak….memang tak dapat nak dirancang…sampaikan esok nak pergi malam ni baru beli tiket flight….sabar je lah….

    New Entry: Keychain from china

  16. happy anniversary ye kakngah!

    biasalah…izan pun selalu je ikut jadual tukang bawak streng ni… kami ikkut je ke mana destinasi yg dituju~

  17. org2 yg x bekerja macam saye nie, leh x sambut hari buruh ? haha

  18. assalam kak ngah..selmat ulang tahun perkahwinan
    tapi sian kak ngah..semua rejek..
    tak pe kak ngah..tahun depan pulak ye..

    • @kak erna,

      assalam kak…
      terima kasih kak.
      tu la.. tahun ni punya rancangan berterabur sikit.. hihihi!! kita tgk tahun depan macamana pulak…

  19. aniversari yo..
    semugo bahagia berkekalan sampai akhir hayat.
    tunggu cuti sekolah ni kakngah. poi jenjalan lelamo sikit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation