2 biji rm10 sahaja

.

lelong…. lelong…
2 biji rm10 jek!
wa rembat 4 bijik terus.

bantal

kakngah beli kat simpang pasir besar. kalau tak tau pasir besar kat mana, sila la google map hoccay!!~ pasir besar tu sebelah pasir berdengung belakang pasir sebutir :P masa tu on d way balik dari rumah abang ipar kat palong 6 yang melangsungkan perkahwinan anak perempuan beliau. 2 minggu lepas.

sebenarnya, dah terlangsung gak. dah kakngah nak beli bantal 2 biji rm10 tu, patah balik jugak. memula tu beli 2 bijik jek. masuk dalam keta, campak kat adam sebijik, kat adief sebijik. adeeb tengah tido. adam tanya untuk adeeb takde ke…. alahai abang.. ingat jugak adik dia. kakngah pergi beli lagi 2 bijik.

itu bukan bantal kekabu. tu pasal murah. isi dia dari benang dan perca. ok la tu…. buat stok kalau ada tetamu bermalam di rumah.
ye la.. takkan nak bagi tetamu pakai bantal kepam pulak!
:P

24 Thoughts on “2 biji rm10 sahaja

  1. wah berbaloi2

  2. sedap tdo bantal kekabu jugak..
    lena gituh… hu3

  3. kt sini bantal kain perca RM10 sebijik nok!
    aku baru je beli minggu lepas T__T

    • kakngah on July 5, 2011 at 9:12 am said:

      @salmia,

      ok la dari bantal span. pakai kejap dah kepet…
      hak yg rm5 ni, kecik sikit saiz dia…
      jadi la. buat stok tambahan jek.

  4. murah2 ..huhuh

  5. ingat bantal kekabu..nak gak rembat..hehe.murah ek kakngah?nnt klu gi umah mertua nak singgah la jap tgk.

    • kakngah on July 5, 2011 at 9:14 am said:

      @LM,

      tak la.. bantal kekabu rm30++ kot. tak tanya sangat sbb mmg xnak beli yang kekabu. tu pun bantal benang + perca ni ada harga lain2. ada 2 bijik rm14, 2 bijik rm16… ikut kualiti kain dia tu.
      MIL LM area situ gak ke??

  6. wah seronoknya bantal kabuu!! dulu tok aku selalu buatkan :)
    sekarang dia dah tua tak larat dah…

    • kakngah on July 5, 2011 at 9:16 am said:

      @RedVixen,

      aha! tak baca eh…. kehkehkeh!!!

      kalau bantal yg tok buat, mesti guna sampai reput. lagi lama, lagi syiok… bau dia tuh!

  7. kak ngah..akak dah lama tak guna bantak kekabu..sensitif.
    akak beli bantal yang bukan dari kekabu

    • kakngah on July 5, 2011 at 9:19 am said:

      @kak erna,

      bersin2 ke kak??
      saya guna bantal dari fiber. padat. tak suka sgt bantal yg lembik.
      Abem lak guna bantal kabu. dia suka yang empuk2 gitu…

  8. waa lena tido ni..

  9. alahai..memang sesuai bantal comel2 macam tu kalau di bawak berjalan jauh.. :)

  10. best aa, tapi dia selalu tak sama saiz dengan sarung bantal aku (besor-besor)… jadi macam orang pakai baju pinjam, tu yang malas nak beli tu

  11. Bantal kekabu juga yg sedap walaupun harganya mahal. Bantal kain perca ni pun okey la utk bagi tetamu2 pakai.

    • kakngah on July 6, 2011 at 9:59 am said:

      @mekar,

      bantal kekabu, sebijik harga dia dalam rm30 ke atas. dulu masa keje, akak tea lady tu mak dia mmg pengusaha bantal kekabu kat perak, merasa la harga rm20 sebijik. 4 bijik sekali aku beli hihihi!!
      bantal kekabu ni kene selalu jemur. biar dia makin kembang. tak ‘mati’.

      • @kakngah,

        Rumahku atas angin. susah benar nk menjemur bantal/tilam jenis kekabu ni.
        pst: patut le kekdang bau kepam jer bantal tu..ggrr..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation