UnWordless Wednesday ; Bersiaran dari workshop

Yiiihaaaa!!
Bersiaran sebentar di hari pertama di workshop.
Selamat bekerja ngah!
Taip cecepat nih sementara lunch hour belum habis!

Tempat kerja – ok. Old timer looking. Serabut tetap serabut – cabin senior. Filing bersepah. My cabin berhabuk tebal. Hitam tapak kaki. PC, printer sume belum sampai. Itu tidak penting. Yang fentingggggggg -> hekon tiptop.

Jamban – HAZABAIJAN!
Sebaik bersih & tak berbau.

Guna sistem finger print sebagai rekod kedatangan. Haaa.. part ni memang advance. Ada jakunz sikit la… hahahaha!! Dedolu main sain2 kat log book jek. Ada masa.. sekali sain untuk sebulan. Fitam! Tu yang sape datang lambat tapi tulis sharp ontime wa berbulu jek nengok nyer..

Asek tekenang-kenangkan dakEpal & Adief kat rumah makyong. Pagi tadi call, dakEPal taknak nenen susu segar mummy. Sedikit mengamok ada di situ. Tak leh gebang pasal dakEpal banyak-banyak. Kang mummy dia sayu.

Ai miss my dakEpal! sob!sob!sob! :(

Adief pulak cembeng. Mummy dah tinggalkan dia ngan makyong. Makyong bagi air teh kegemaran dia taknak, cekodok pun taknak. Duk je kat kusyen tu. Selama ni bila cakap kene duduk rumah mak mummy nak pergi kerja, dia jawap “mmmm,mmm,mummy kan tak keje…” Mungkin tak sangka dia kene tinggal ngan mak menjadi kenyataan.

Dah pam nenen dakEpal pukul 10 lebih tadi. Alhamdulillah, dapat 5oz. Kang kejap lagi nak pam lagi satu sessi. Kendian, petang sebelum Asar satu sessi lagi.

Tunggu mummy amik petang kang yer sayang…..

11 Thoughts on “UnWordless Wednesday ; Bersiaran dari workshop

  1. ado ceruk boleh pam nenen eh??

  2. Selamat bekerja…

    Huhuh sebab tu la saya malas nak keje semula, risau asyik teringat anak je (-_-)

  3. kak ngah..soba yo la kak ngah yo..kang kalau fikirkan bona menangis lah tigo2 e..orang kato jangan ingat an bona anak maso mulo tinggal an ni..kalau tak nak dio meragam..

  4. boleh aja nak cop fingerprint tu utk sebulan. Kerat jari, letak kat opis…mintak member cop kan tiap2 pagi..ahahahha

    Selamat bekerja di new environment !

  5. ha, bab SODIH tinggal anak memang setuju 100%. dapat minggu pertama. dah lama baru rasa ok sbb dah biasa rutin baru. xpe, lps ni dak epal dgn kutam akan biasakan diri di rumah makyong. blh bayangkan camner..dak epal buat konsert..huhu..

  6. Waaaaaaa…selamat kito bekojo di tompek baru yo ngah!!

  7. Melatiqistyna on May 2, 2012 at 9:31 pm said:

    Wahwahwah ngah, selamat bekojo yo… Bukn SAHM la ko ye nok… Hiks

  8. slmt bekerja kakngah.

    alolo dakepal kene tinggal yek… ai paham perasaan yu. huhu…

  9. udah bekojo mummy dakepal ni..selamat menjadi pekerja terbilang
    huhuhu sure rindu dendam kt anak2 yolah lama dh jd surirumahtangga
    hehehehehe

    mak ..itu jamban mak sorg pya ka…hahaha

  10. uii.. dah kerja pulak?
    mesti dapat offer baik punya nih..

    selamat berkerja!
    ekon tu penting.

  11. sudah keje!
    aku lambat masuk sini huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation