Cadar

cadar cotton

Masa parcel sampai, pak dakEpal heran awat la mummy ni tetiba beli cadar [kan dah pesan kurang-kurangkan shopping online]. Owh! Tidak kanda.. dinda tidak membelinya. Dinda dapat percuma.

Cadar queen size ni mummy dakEpal dapat dari Wedding Bedsheet/Set Cadar Pengantin. Menang like & share. Oleh kerana takde mood nk layan blog giveaway, kite layan kat FB. Ada jugak sangkut. Jimat dah bajet cadar raya kehkehkeh!!
Continue Reading →

Takde mood!

Sekarang ni dah kurenggggggg mood melayan kontes giveaway bagai. Antara sebabnya trend penganjur-penganjur duk tagih sponsor lalu peserta terpaksa like atau follow penganjur. Lagi ramai sponsor lagi banyak kene like dan follow. Rasa leceh sangat. Kalau tenet ok, berdesup la perginya. Kalau lembab, silap-silap sangkut terus.

Lagi satu, dah berhari-hari menginjak ke minggu-bulan-tahun…. keputusan tak kuar-kuar. Bila kuar, pakai random.org sajok! Yang paling tak syiok, awak dah menang ni.. dah bagi detail bagai, hujung-hujung hadiah tak sampai. Kene camtu, follow up sekali. Lepas tu kalau tak sampai-sampai gak awak redha jek la.

felt fridge magnet

Hhaaaaaa…. dalam pada takde mood mengontes giveaway bagai tu tersangkut gak ko.
Dapat felt fridge magnet dari El gift from Sya Craft.
Alhamdulillah….. rezeki tetap ada.
FM ni awak buat pin cushion.
Comey kan??

Lampin kain dakEpal

Untuk dakEpal, mummy dia takde beli selai pun cloth diaper [CD]. Ulang pakai hak Adief punyer. Ada la lebih kurang dalam 15 keping gitu.

Betul-betul jimat. Sekali beli, pakai terus sampai la ke anak yang ke berapa. Janji tak lunyai lagi. Takat bocor tu, memang ada. Al maklom la masuk generasi ke 2. Prestasi tidak lah semantop CD baru.

cloth diaper star printed

Tapi, memang ada jeki dakEpal la nak merasa pakai CD new brand gitu. Mummy dakEpal menang like & share contest Siti Nurbaiya Baharun Naim kat FB. Dapat sekeping cloth diaper babyland bamboo charcoal star printed dari Bettermoms Enterprise.
Continue Reading →

Rainbow Cake

Sekadang ni rainbow cake tengah in kan…
Sana sini rainbow cake.
Bulan lepas mummy dakEpal ada menang gift voucher RM50 dari Esyalicious terus order rainbow cake untuk birthday anya nanti. Nak order untuk sendiri, kene self pick-up. Payah sikit la sesaja nak g amik kat KL nun…

full rainbow cake

Dah rezeki nak merasa rainbow cake. Ini rainbow cake hasil buatan maklang dakEpal. Gambar cilok dari blog maklang. Hari tu datang rumah dakEpal maklang bawak sebijik. Sambut birthday kakyien kekdahnyer….
Continue Reading →