DIY – Reversible Dress

Wah! Tajuk omputeh semedang kehkehkeh!!

Dah lama ngidam nak buat A line reversible dress ni. Reversible dress yang luar dalam boleh pakai. Kotor hak luar, kita terbalikkan je.. display hak dalam pulak. Amat seswai untuk penjimatan kuantiti baju raya jah!

Tak tau la berapa ribu kali kebek reversible dress tutorial. Tak gak boleh tangkap. Mummy dakEpal ni lembab sikit kui!kui!kui! Ushar-ushar online reversible dress class ni, RM100 ko… Kot kurang dari RM50 gagahkan jugak la joint.

Nak tak nak kene la try & error.
Yuk! ikut mummy dakEpal jahit reversible dress.
Jadi tak jadi belakang kira. Janji coba!

reversible dress pattern Continue Reading →

Sweet Tiered Dress

Assalamualaikum
Salam sejahtera

Aiyak! Minggu ni lambat ke udara. Dah la posting seminggu sekali je….

Harini nak mensohorkan pattern baru yang mummy dakEpal belajar bulan lepas. Sweet tiered dress. Mummy dakEpal memang suka yang beropol-ropol dan bertingkat-tingkat. Bila cikgu bukak kelas pattern ni, cepat-cepat cop tempat. Biasanya dalam 1 kelas cikgu amik dalam 5 orang je. Oh ye.. mummy dakEpal belajar jahit dengan Kerjatangan Suri. Kalau ada yang berminat, boleh la roger-roger beliau.

sweet tiered dress Continue Reading →