Kalumpang Steamboat & Grill

Semalam busy. Nak buat n3 sokabar-majalah-mangga-kopipes pasal pelakon Yatt Hamzah bertudung dan filem 3Temujanji lakonan Yana Samsudin dengan Pierre Andre pun tak sempat. Busy la sangat kan…..

Enjin berkuasa besar ittew sudah mula menjana pendapatan. Alhamdulillah, mummy dakEpal dapat tender menjahit. Wah! Cam projek berjuta-juta Rupiah RM je bunyiknya. Takpe. Sebagai permulaan. Semoga lepas ni dapat banyak job lagi.

Kamu orang doakan murah rezeki untuk mummy dakEpal eh!

meja steamboat

Malam tadi bersteamboat lagi. Kuar makan ngan ofismate pak dakEpal. Orang tak ramai sangat. Mungkin sebab baru lepas hujan lebat. Makan kat Kalumpang Steamboat & Grill. Tempat baru bukak. Ngam-ngam sebelah Sungai Inki.

makan nasi goreng

Budak ni sampai-sampai je terus makan nasik goreng. Agak lambat mula makan sebab tunggu set-up meja. Diorang takde meja saiz besar. Sume bajet untuk 4 orang. Kene la cantum-cantumkan meja. Tu pun buat sendiri.

steamboat

Pilihan steamboat boleh tahan jugak banyaknya. Lala dan sotong kangkung pun ada tau… Harga ikut kepala. Dewasa RM15, kanak-kanak RM8. Mummy dakEpal kemain melantak eskrem. Gasak!

adeeb makan steamboat

Ini budak banyak eksen ngan mummy dia sebab pandai guna chopstik. Mummy jeles hoccay!!~

karok kat steamboat

Yang bes kat Kalumpang Steamboat & Grill ni, karaoke percuma. Melantak la korang melalak banyak mana, free jek deknon… Brader DJ karok tu ada gak buat magik dari meja ke meja.

dakEpal tido

DakEpal sangat sopan. Tak meragam. Dah tu, menten tido lena walaupun port sebelah 2 bijik speaker.

Kalumpang steamboat & grill

Rasanya Kalumpang Steamboat & Grill satu bumbung ngan Kalumpang Resort & Training Center. Brader DJ karok tu asek promot Kalumpang Resort & Training Center jek!

Awat gambar kali ni teruk nau???
Dah la ko ngah! Dan-dan tu jek la gambar C3 ko teruk… kehkehkeh!!

Kanda….. dinda mau kamera satu!
Takde dslr, hak comey-comey pun voleyyyyy…

24 Thoughts on “Kalumpang Steamboat & Grill

  1. huuu~moga murah rezeki.. hehe. bestnye steambot! tak pena makan pun~~ uuu~

  2. hahahah, dan2 nak kamera satu…

    belah mana nie, best gak ek, aku teringin nk mandi g kat sanun :P

    • kakngah on April 10, 2012 at 4:00 pm said:

      sian aku nok.. takde kamera huhuhu!!!
      belah jln besar. baru bukak. kalo ko dr tol tanjung belah kiri sebelum JPJ.

  3. RM15 satu kepala, okey jugak…
    Baby is very unique, tidur sebelah grand speaker pun tak terjaga, tapi kadangkala dengar orang bukak pintu bilik pun boleh sebabkan dia tersedar menangis! hahaha

    • kakngah on April 10, 2012 at 8:42 pm said:

      berbaloi la tu rm15. cer makan steamboat yg main cucuk2 tu.. lebih rm15. dah la 1 cucuk 3 ketol je. kot fishball, siap belah 2…

      haah… tepat sekali. kdg2 kite lalu je pun mata dia blh celik…

  4. Mcm pernah ku dgr nama kalumpang ni tp dimana yaaaaa??? Aduhhhh…nmpk nau bnyk benar sel2 otak ku yg dah rosak!!!

    • kakngah on April 10, 2012 at 8:43 pm said:

      mak… ko kene togok susu anmum essential la.. kehkehkeh!!
      aku rasa ko lalu kalumpang tahun lps ms konvoi cik debab putih ko tu la…

  5. bolehlah tu…papa kamera 1
    kan mama dah bagi dak epal yg montok tu :)

  6. dh dpt job…bagus2…

    ank mu tu kalau kat luar mmg sopan…anak dara la katakan…

  7. kak ngah suke amik gambar sipi2 pipi dak epal ni, buat aju ngetap bibir nak cubit dia hehehehhe

  8. ini bikin jeles ni… semalam hajat nk makan stimbot le, tup2 xdele pulok… kat papan iklan, besau2 tulis stimbot. ape dahhh

  9. sib bek lah dakepal xwat hal..kalo x jenuh lah mummy kamooo muncung jo
    tahniah kak…rejeki2

  10. lama tak gi sana……..banyak rupanya perubahan disana…

  11. waaaa…makanan….tidakkkkkk!!!

    *dh lmee xmkn steamboat..huhu

  12. bee lama gile kot nak makan steambot tak lepas2 lagi , makan taun tau kakngah hoi .. sadis betul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation