Las kopek!

Ini las kopek punyer sessi sebelum habis cuti sekolah.
Tak plan pun.
Biasa la Abem… Jom kata dia…
Cepat la siap!

Kami orang panjat Genting petang Sabtu.
Hihihihi!!

Memula singgah Genting Strawberry Park. Kat depan Hotel Seri Malaysia je… Bagi can bebudak petik sendiri buah strawberi. 100 gram = Rm6.

petik strawberi

Siap ada bangla monitor takut ada yang ngap masuk mulut.
… dan …
Bangla tu 2-3 kali duk kacau dakEpal sampai budak tu melalak. Wa saun dia.. sekali lagi buat anak wa melalak, lu bayar wa punyer stroberi 2 bakul kehkehkeh!!

dalam strawberry park

Keluar dari strawberry park, tapau makan sesiap. Pepaham la harga makanan kat atas tu. Takde ampun punyer. Adam sibuk nak naik cable car. Abem tak kose. Kang ngan barang, ngan stroller… kang dakEpal meragam, mummy tak larat nak dukung dakEpal.. Hujung-hujung, baba jugakkkkkk..

Parking je kete, isi perut kenyang-kenyang dulu. Dah kenyang baru masuk. Layan indoor game je. Amik tiket single game. RM8 untuk 1 game. Adam naik roller coaster. Adeeb & Adief layan bumper car.

bumper car @ genting

Dah puas kat situ, naik atas layan game lain. Masa ni kakngah malas nak ikut diorang. Cari port baek punyer, nenenkan dakEpal. Sambil-sambil tu cuci mata tengok orang lalu lalang. Tunggu la diorang main sampai sudah.

Kali ni naik Genting tak lama mana tapi cukup buat anak-anak enjoy. Las pergi Taman Tema Genting tahun 2010. Masa tu Adief tak pandai main sangat. La ni, dah pandai dah. Asek ulang cakap nak naik g Genting lagi. Apatah lagi yang 2 orang tu kannnnn…

8 Thoughts on “Las kopek!

  1. dah berkurun mas tak gi genting.tuh pun tengah2 malam.sejuk gaban.

  2. kak ngah.bangla usik dakepal sampai nangih yo..nsk kono ni..he he
    akak dah puloh tahun tak naik gonting tu..sokali naik..sakit ya amat telingo ni..terus tobat nasuha..tak nak naik lagi dah..pueh anak2 ngajak..akak tak nak..sudah he..dah bosa2 ni poie sendiri ngan kawan2.

  3. dah berkurun saya tak naik genting…tak tahu pun dah ada stroberi kat atas tu..hahahhaa

  4. kehkehh… kena sound ye mamat bangla… :p

    ade juge jenjalan, kami balik kampung je last kopek ;)

  5. Aku xtau pon genting Ada stoberi, menjakun kan…hahahaha

    Yg tempt main salji tu lom ok ke nok, bulan 11 taun lepas aku p, under renobetion

  6. Ko garang sgt saun bangla tu…cer lembut2…silap2 byk stoberi ko bleh bwk blk heheheeh

  7. cuti2 sekolah ni mahu beribu orang
    kat atas tu ye…
    panjang Q menunggu … :)

  8. pergi genting ya ..tengok gambar petik stoberry tu sama macam anak bee hahaa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation