Mummy Saya Mau Kurus Seperti Ultrabook Toshiba Portege Z830

Hai guys!
It’me. Who else?!
Kesayangan ramai – Raissa Saafia Rosman.

baby tembam

Ini kisah saya, mummy saya dan Ultrabook Toshiba Portege Z830.

Semenjak saya lahir di dunia 3 bulan lepas, saya selalu nampak abangBesar saya gaduh dengan abangTengah. AbangTengah pulak gaduh dengan abangKecik sebab berebut nak guna che lappy. Lepas tu, bila mummy saya nak guna, che lappy terus wassalamu.

Che lappy Acer ni baba saya beli 3-4 tahun nan lalu. Che lappy mempunyai suhu badan yang kalah suhu badan abangKecik saya ketika demam. Panas berdengtung dowh! Paling tak menahan, kekejap kang dia kiok!

Oh! Sedey!

ultrabook toshiba portage z830

Bila mummy saya dapat tau uncle Denai Hati ada projek baek punyer – nak bagi laptop Ultrabook Toshiba Portege Z830 seperti di atas, mummy saya rasa apa salahnya mencuba [sebenarnya mummy saya takut-takut gak tuh!]. Jika ada tuah, merasa mummy saya che lappy yang selim melim lagi baru secara percuma.

Mummy saya cakap Ultrabook Toshiba Portege Z830 slim giler. Berat dia 1.12kg je. Berbanding berat mummy saya 70kg++. Tu pasal la mummy saya mau kurus seperti Ultrabook Toshiba Portege Z830. Ahaks! Lebar pulak 13.3 inci. Bateri dia ni boleh tahan lama sampai 8 jam. Ofis hour gittew. Baru la takkan terjadi seperti peristiwa di bawah :-

laptop tanpa bateri

Hidup tanpa bateri di badan kehkehkeh!! Hebat kan??
Lagi satu keBESan Ultrabook Toshiba Portege Z830, keyboard beliau adalah kalis air hoccay!!~ Baru la mummy saya tak risau kekalau abangKecik saya tumpahkan air kat lappy.

Tak habis lagi tu.
Ada lagi. Ultrabook Toshiba Portege Z830 satu-satunya ultrabook yang ada fungsi “Full Ports Functionality and HD Webcam”. Cocok sana cocok sini dah boleh tengok kat TV. Mesti baba saya suka [saya angkat kening ngan baba saya!].

Lasbatnotlis,
Mummy saya jugak bagitau saya yang badan Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni diperbuat dari magnesium alloy dengan jejaring mirip sarang madu. Kelebihan honey comb ni ialah dia menjadikan Ultrabook Toshiba Portege Z830 tidak licin dan lebih tahan goncangan. Dapat melindungi Ultrabook dari sebarang kerosakan kekdahnyer.

Fuh! Begitu mengenceskan saya Ultrabook Toshiba Portege Z830 ni walau pun saya hanya seorang bayi…

Projek Review Ultrabook Toshiba anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Toshiba & Intel MalaysiaEizil.comAnarm.neteQurban.comAlansarproperties.comKedai Kak Siti,azri.my dan Jerungperkasa.com

121 Thoughts on “Mummy Saya Mau Kurus Seperti Ultrabook Toshiba Portege Z830

  1. geram dengan pipi… gigit siki bley? :)

    moga berjaya ye

  2. geram dengan pipi… gigit sikit bley? :)
    moga berjaya ye

  3. hahhaha good luck kak ngah, ayat ngences tu yang tak tahan tu hehehehe

  4. kemain itu dak epal pipi dia masyallahhhhh gedebushhhh…
    kak..anak2 ko yg lain cam dak epal ni gak ke…

  5. Comelnya model dalam artikel ni… geram tengok pipi gebu dia tu… :D

  6. mak uuuu aiiii. Pipi dia!!!

  7. mama nak kuwus takpe jgn dak epal ni yg kuwus yeh. Wish kat mama, gud luck!

  8. tembam nya dia kakngah

  9. gud luck utk kakngah!

    aduhai dakepal ni mmg bikin aunty geram aje tau rasa nak cubit2 pipi tu!

    • kakngah on March 13, 2012 at 8:55 am said:

      thank you izan.
      rasa cam tak boleh compete pun ada gak ni huhuhu!!
      tapi wa cuba gak la..

      jangan la cubit.. syium la.. buat tangkal. mana tau dpt gegirl pulak hihihi!!

  10. O Mak ko.. Pp dakepal nih, kusss semangat…

    Ckp ngan mummy, kalau menang jgn lupa kengkawan yo… Muahahaha

  11. ala sian sicomel raissa ni..mama buat macam la raissa yang teringin.he he..raisaa..mintak sikit pipi boleh?

  12. hidup tanpa bateri dibadan lebih kurang saya la..haha
    tapi ultrabook ni kalau ada rezeki memang dok kat badan selalu :P

  13. Ketahanan bateri 8jam memang Toshiba Ultrabook ini tahan lanyak selain casing daripada aluminium aloi yang keras macam cengkerang.

  14. Comel nya model untuk laptop Toshiba Portege Z830 ini. Semoga berjaya kurus seperti laptop tersebut. AMIN….

  15. good luck ya kak ngah… ramai juga yang join projek denai hati ni…. all the best!

  16. wahh hebat bby ni…suma benda dia thu dari moshi ni
    hahaha

  17. semoga berjaya kak ngah.. :)

  18. harap harap boleh menang nih

  19. ya rabbi satu spesis je pipi dakEpal ni dgn Huzaifah ! kalau jumpe deme berdua ni kasi laga2 pipi mmg best… ahakss~

    gudluck ye kakngah ;)

  20. dak epal doa mami berjaya. geram tgk pipi.

  21. meh sini nek pah nak cubit2 pipi bobot tu…

  22. hehe..comel je entri dia ni..semoga berjaya ye..saya pun join gak.. =)

  23. bebeh…aku baru sempat share klik tweet komen entry ni..aku tengah bizi..nanti aku datang lagi ya…semoga berjaya..!

  24. Tomeyyy~ Heheh~

  25. gebu gebannya pipi dia rasa cik ina nak cubit je.comei sangat

    semoga berjaya ye kak ngah

    cik ina punya lappy pun toshiba jenis lama : )

  26. Pingback: Seratus Juta | lindarosman.com

  27. Meh bagi aku geget pipi kembong dia tu! eeeee…geram!!

    gudluck Ngah ^_____^

  28. eeiii! bestnyer laptop tu!! dan pipi awak tu tembam sangatlah.
    Good luck kakngah

  29. aarghhh smartnyee.. klau dpt ni, nampaknye mama kene btol2 slim la.. download aplikasi kruskan badan.. hahaha.. gudluckk ..

  30. tulus ajer tulisan anak kecil :) mummy you deserved it :)

  31. Geramnya tgk pipi dia.. rasa nak gomol2.. :D

    ps: komen dulu ye, nak like tak leh. kat opis nih.. (haha.. pengakuan yg mengantoikan diri..)

  32. jangan dak epal slim mcm toshiba tu dahhh…huhuhu!

  33. Labuhnya pipi kamo…sgt comel..geram betul anty tgok..

    sy dh klik like dan g+ kak ngah..semoga berjaya!

  34. mak aiii nipisnyeeeeeee

  35. Semoga Raissa akan dapat Ultrabook Toshiba Portege Z830 yang slim ni…

  36. ehh entry ini turut mengenceskaan ayaq liur aunty la raisya…

    entry sgt comel…

    semoga kak ngah menang…Aminn..

  37. nak gigit pipi budak tuh boleh?? tanak gigit cuping telinga dah….
    -gut luck..!!

  38. Tembamnyeeeeee >< Nak gommol gommol diaa

  39. go raissa go…

  40. 1. Gambar kanak2 comel selalu menjadi umpan yg berjaya membuatkan org membaca entry, macam entry ni haha :D

    2. Owh entry untuk contest denaihati ye. Good luck ye kak :)

    3. Tembam nya budak tu hahaha.

    4. Tengok macam laki. Bila baca nama, rupanya perempuan :P

  41. Pingback: Percubaan Kedua | lindarosman.com

  42. wahh, ini segmen iklan ke.. kehkehkeh.. setiap kali u sebut produk tu, mesti full ayat.. “Ultrabook Toshiba Portege Z830 “

  43. kalau tak menang, saja lah tu..haha

  44. Huhu.comelnya dier.

  45. cakap ngan mummy…bagi incik denai hati tu pinjam dak epal seminggu dua… pastu confirm lappy tu pasti jadi milik mummymu.

    cer propose…cer try

  46. geramnye tgk pipi chubby cik Raissa Saafia Rosman tuh! rase nk geget2! owh3..

  47. nak tubit cikit buleh…:)

  48. adoiyaii kakngah nak ko minum susu apa ek? geram tgk pipi dia tu..pasal laptop tu pulak..harap2 ianya menjadi rezeki ko la…so aku a tak boleh join la projek tu ek

  49. kak ngah, button tweet xde ke…

Comment navigation

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation