saya suke main buih sabun

♫ ♪ ♫ ♪ saya suka main buih sabun ♫ ♪ ♫ ♪
♫ ♪ ♫ ♪ gelembong boolat ♫ ♪ ♫ ♪
♫ ♪ ♫ ♪ cantik berkilat! ♫ ♪ ♫ ♪

tengok c aqid buat show separuh bogel pesta buih dalam baldi… adief pun nak buat show gak la… hahaha!! semenjak 2 menjak ni adief memang ketagih berendam buih. selagi tak kecut jari jemari dia, selagi tu la dia tak nak kuar. tak kira masa lak tu. asalkan salin CD jek kompem berendam terus. poning omak eh!!~ haritu dah selsema sikit.

tengok tu… naik kembung pipi, kemain juih muncung duk tiup buih. siap bela ikan kaloi. sekor oren sekor biru. ada sekor lagi kaler kuning.. tah mana tecampak dah. susah tau nak pujuk dia kuar dari rendaman. ye la.. lelama berendam sapa tahan nak nunggu kan..

makanya, mummy adief pun dapat idea. memandangkan adief takut lipas, saya akan takut-takutkan dia dengan lipas… hahaha!! idak ler saya cari lipas betul-betul bagi kat dia… cuma acah-acahkan je… buat masa sekarang.. taktik ini amat la berkesen..

adek.. tu lipas.. tu.. nampak tak??

mi.. pash! pash! kot…
[mummy... lipas! lipas! takut...]

mahukan sesuatu yang surprise???
Myfaheem.com ada surprise sempena Hari Bapa

35 Thoughts on “saya suke main buih sabun

  1. Ms.Lilies on June 22, 2010 at 11:01 am said:

    kah kah kah…
    aku pun guna cara ni kalau zara xmau kemas brg mainan dia….mujarabbbbbbbbb

  2. arudinsyah Ridak on June 22, 2010 at 11:38 am said:

    seronoknya luangkan masa dengan anak2.

  3. Ieda Al-Habsyi on June 22, 2010 at 11:47 am said:

    seronoknya dia main sampai muncung2 mulut, comel! :)

  4. kak long on June 22, 2010 at 11:50 am said:

    oooo..kutam mandi tak ajak kuya ehhh..!

    la samo la ngn kuya,
    takut lipeh…!

  5. kakngah on June 22, 2010 at 1:12 pm said:

    @Ms.Lilies

    kennn.. senang keje aku. nant nk cr lipas plastik tu la.. real sikit.. hihihi!!

  6. kakngah on June 22, 2010 at 1:12 pm said:

    @arudinsyah Ridak

    begitu la gamaknya…

  7. kakngah on June 22, 2010 at 1:12 pm said:

    @Ieda Al-Habsyi

    habis shower cream setengah tabung tau… huhuhu!!!

  8. kakngah on June 22, 2010 at 1:13 pm said:

    @kak long

    kakya bilo nk dtg sini
    buleh begondam swimming pool

  9. Nieza Ishak on June 22, 2010 at 3:15 pm said:

    berapa botol sabun sebulan beb ?????

    kalo aku dah jadik petirr dah ..hahahah

  10. * mEsSy * on June 22, 2010 at 3:41 pm said:

    chumelnya..

    =)

  11. farysa on June 22, 2010 at 4:19 pm said:

    hahaha
    tringat time kecik suka main jgk
    =))

  12. julietchun on June 22, 2010 at 4:21 pm said:

    lagi 2hari tektik ni dah tak menjadik, baik ko pikir tetkik lain plak,ehehehehe.

  13. honeyz on June 22, 2010 at 4:38 pm said:

    bila tengok si adief ni main buih sabun,teringat plak anak2 kak honeyz masa kecik, sume suke bebenor berendam dalam buih sabun. Tapi yg perangai sama ngan si adief ni, anak dara kak honeyz yang bongsu tu tapi skang dah 6 tahun. penakut btul ngan lipas.. dan kak honeyz akan guna idea yang sama untuk suh dia keluar dari bilik air

  14. ZouL on June 22, 2010 at 4:59 pm said:

    dtg singgah…shoutmix ade masalah ke..

    http://www.freesmsbiz.co.cc/

  15. ARIFFDA on June 22, 2010 at 8:13 pm said:

    pos lgi 2 org kesana, muat tak..hihi..

  16. Izan Ishak on June 22, 2010 at 9:47 pm said:

    bukan main seronok dia mandi buih ye~

  17. F A R Y N on June 23, 2010 at 9:19 am said:

    takut lipas? tak macho la eh..ehhehe

  18. DrSinga on June 23, 2010 at 9:21 am said:

    nak sambung….
    *bila ditiup aaangin melayang….
    terbang tinggi jaaaauh ke awannnnn*
    :)

  19. kakngah on June 23, 2010 at 10:27 am said:

    @Nieza Ishak

    sbotol je..
    sebbaik.. kalau berbotol2.. kem salam aku nk layan meroyan dia tu…

  20. kakngah on June 23, 2010 at 10:30 am said:

    @* mEsSy *

    tq…. :-)

  21. kakngah on June 23, 2010 at 10:31 am said:

    @farysa

    hihihi!!! rasanya kebanyakan org ms kecik2 suka main buih sabun….

  22. kakngah on June 23, 2010 at 10:32 am said:

    @julietchun

    ko cam tatau jek kan.. huhuhu!! tgh fkrkan taktik lain pulak ni…

  23. kakngah on June 23, 2010 at 10:35 am said:

    @honeyz

    tu la kak.. sebbaik ada benda yg dia takut. guna helah camni mmg berkesan…

  24. kakngah on June 23, 2010 at 10:35 am said:

    @ZouL

    TQ!

  25. kakngah on June 23, 2010 at 10:38 am said:

    @ARIFFDA

    kalau 2 org tu mai… aku tadah swimming pool sz olimpik dpn rmh aku tu.. dgn ucpn.. sila bwk pelampung sndr. pelampung tak disediakan.

  26. kakngah on June 23, 2010 at 10:39 am said:

    @Izan Ishak

    hihihi!!! jom aqid… jemaah ngn adief..

  27. kakngah on June 23, 2010 at 10:39 am said:

    @F A R Y N

    xper nok… lom sunat lg…

  28. kakngah on June 23, 2010 at 10:40 am said:

    @DrSinga

    waaaaaa… tq doc. mmg xingt lirik yg seterusnya tu. i lap u lah!

  29. Faheem Jr on June 23, 2010 at 10:49 am said:

    @kak long kuya tu sapa kaklong??

  30. Faheem Jr on June 23, 2010 at 10:50 am said:

    @kakngah kau jaga-jaga ngah..boleh jadi hambar paling hangat ni…ekekeke..

  31. SyidaMislan on June 23, 2010 at 4:52 pm said:

    tengok pipi kembong tu yg tak tahan tu…..hahahaha

  32. wei, sama la ngan anak2 aku. bila time mandi, suh letak besen skali. nk men air..isk..

  33. kakngah on June 24, 2010 at 9:50 am said:

    @Faheem Jr

    gambar hangat?? aaauuww!! tak rela..

    kuya tu… ank klong. sepupu adief. sebaya tu. aku dlm pntang lg duk drv kete nk hntr klong p sptl beranakkan c kuya tu. tapi xjadi beranak pun hahaha!!!

  34. kakngah on June 24, 2010 at 9:50 am said:

    @SyidaMislan

    gigih nok.. dia tiup buih tu..

  35. kakngah on June 24, 2010 at 9:51 am said:

    @A.I

    hahaha!! mmg sepesen la..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation