Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood, Teluk Kemang, Port Dickson

.

masa nak naik ke bilik tanya bellboy situ pool bukak sampai pukul berapa. 10 katanya. ok. naik atas, selesaikan apa-apa yang sepatutnya diselesaikan. nak dekat pukul 9 malam turun semula. sambung berendam kat swimming pool pulak. dah puas berendam baru keluar cari makan. kitorang menjamu selera di Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood. tak dan nak amik gambar bagai sebab memasing dah kebulur + penat + ngantuk kekekeke!!! lagi pun wa blogger tak berapa nak tegar :P.

gambar di bawah adalah ehsan dari kucing-oren-gemok.

Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood Teluk Kemang

menu pilihan ; ikan bakar [lupo dah ikan apo :p], sotong goreng tepung, pepahat masak podeh [sodap nak mampuih - faizal ghatah camtu yo...], sup sayur, nasi lemak, nasi putih + jus buah-buahan ikut anak tekak masing-masing.

on d way balik ke Avillion Admiral Cove Resort, baru perasan Nasreen Songkhla
yang bukan di songkhla tapi di teluk kemang
. next time ke PD boleh cuba nasreen songkhla pulak…

kalau lepas ni ada yang ingin dan ada perancangan ke port dickson, boleh refer SINI untuk rujukan mencari bahan pengisi perut di kala kelaparan selepas berendam terutamanya hihihi!! sumber rujukan yang lengkap dengan gambar subjek makanan dan alamat tempat. tak cukup tu.. ada disertakan koordinat lokasi.

n3 sebelum ni ada yang tanya alamat dan peta ke Avillion Admiral Cove Resort, Port Dickson.. so kita sertakan la sesiap kat sini kot malas nak godek-godek website dia tu..

map Avillion Admiral Cove Resort, Port Dickson

Avillion Admiral Cove
Batu 5 1/2, Jalan Pantai
Si Rusa
71050 Port Dickson
Negeri Sembilan

Tel: 06-6470888
Fax: 06-6482444

40 Thoughts on “Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood, Teluk Kemang, Port Dickson

  1. dah makan tu ‘mesra’ tak?

  2. syodapnyaaaaaaaaaaa pepehahat …

  3. Sejak saya kenal sifud Bagan Lalang, memang saya tak pandang dah sifud kat PD ni…ekekeke

  4. ooo, dia kat celah ceruk gitu ke? patut air laut dia bersih sikit gaknya kan…

  5. weee.best nya g PD…ai yg duk dkt ni pun tak hbis explore

    • @RerameUngu,

      kadang2 tempat sendiri kita tek heran sangat. sibuk nak g tempat orang….

      • @kakngah, betul tu, dah duduk PD, nak turun pantai setahun sekali pun payah.
        Kak Ngah cuti di PD rupanya. Lain kali bolehlah roger Kak Long juga.
        Kak Long yang duduk dekat sini memang jarang nak melepak di PD masa cuti sekolah ni. Sesak nafas rasanya ramai sangat orang.
        Kalau di Nasreen tu, ok juga makanannya, tapi betullah, di PD, semuanya agak mahal.

        • @Kak Long Mawar Merah,

          haah klong.. ke PD je pun yg senangnya sebab tempat dah biasa la jugak. takde tercangak2. haritu, kat teluk kemang crowded giler. singgah kejap je jumpa ipar duai. diorg piknik kat situ.
          tu la.. next time kalau ke PD mmg nk cuba nasreen pulak. stended la tu harga naik bila tempat jd tumpuan org ramai. masa tu la peniaga nak buat untung. kalau mahal tapi sedap, berbaloi jugak dgn harga yg kita bayar. ni, ada yang makanannya tak seberapa.. harga potong leher punyer…

  6. sedap kan makan kat sini..jijah setiap bulan lepas gaji mmg makan kat sini..tapi ade mahal sikit…hehe

    jijah mmg org PD pon..ngee~~

  7. he he he… kalau gie PD memang tak tau nak makan kat mana… thank 4 the info

  8. aku kenal pepahat dr blog doc singa hihihi

  9. dah lama tak gi PD hari tu gi PD makan2 kami sekeluarga kena dearhea…huhu

  10. ritu el mkn ikan bakar…
    anak2 jenuh kak woii budak berdua tu
    gempak abis deme situ..melompat x reti dok diam..
    anak2 org lain syp je..adoiiiiiiii

    • @el,

      stended nok.. bebudak buas gitu. kadang2 perasaan kite jek anak org sopan di khalayak ramai. padahal sama jek.. 2 x 5. nama pun bebudak..

  11. kalau dari klia ni ada jalan pintas
    ke PD…dekat je tak payah byr tol…hehe

  12. wah jln ke PD ye kak..

  13. aku tak pernah nya dapat makan tempat yang sedap dan ceoat dan waitressnya tak cakap siam/kelantan dengan aku kat PD

    nyampasss……

  14. hamizah on June 9, 2011 at 2:34 pm said:

    bestnya berendam..

  15. den pnh smpi sni dlu..tgk pekerja die, be SERI je muke dorg pastu layanan ckup MESRA..mcm2 IKAN ado..tetibe sbolah den ado org BAKAR rokok..so jd le name restoran tu SERI MESRA IKAN BAKAR..(pe yg den merepek ni)..hikhik

  16. pepahat tu ape kakngah ? x pernah dengar pulak..
    kalau batu pahat saye tau lah.. :)

    • @jeely jelly,

      pepahat tu spesis kepah, lala.. dan yg seangkatan. cuma rupa paras dia macam straw yg telah dikerat 4 dan terbelah 2… kahkahkah!! mesti ko pening nk bayangkan kan?? ala ko gugel jek.. mesti keluar gambar pepahat. tak pun ko kebek jek blog dr. singa. ada jek….

  17. last pegi PD masa amik kecik2, sampai sekrg dah tak penah pegi. bila le nak buat cuti2 malaysia pun tak tau leee

  18. Salam kenal..trjumpa ur blog ni waktu google on tmpt mkn yg sedap2 di pd..jmput follow kmbali :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation