temuduga kementerian pelajaran malaysia

.

salam pagi jumaat
semalam semua tido awal. pagi ni, semua bangun dengan segar bugar. adief yang biasanya bangun lambat, pagi ni bangun cepat gak. sempat jek bergumpal 3 beradik tu sebelum adam & adeeb ke sekolah. sekarang tengah melayan mickey mouse sensorang…

lepas tamat kontrak makan gaji september tahun lepas, kakngah ada isi borang atas talian jabatan jawatan kosong kementerian pelajaran malaysia. dimaklumkan selepas 25hb januari, jika tidak mendapat sebarang makluman, permohonan dikira gagal.

itu lah satu-satu permohonan yang kakngah buat.
memang tak mengharap langsung.
… sebab …
dah malas nak travel g kerja
kaki pun dah patah
lagi pun, kakngah dah selesa memegang jawatan SAHM. heven nokkkkk….

masa terus berlalu

tetiba,
pagi kelmarin Abem call dari ofis tanya kakngah ada mintak keje ke… cara tanya tu cam orang buat salah jek tau.. kehkehkeh!! cuak dah dengar intonasi Abem. terus teringat borang permohonan yang satu-satunya kakngah isi.

rupa-rupanya kakngah dapat surat panggilan temuduga dari kementerian pelajaran malaysia.

surat temuduga kementerian pelajaran malaysia

Abem cakap, staff dia pun ada sorang yang dapat surat panggilan temuduga dari kementerian pelajaran malaysia. dah pun pegi temuduga di sekolah yang sepatutnya dia ditempatkan la… kakngah ni stok las kopek yang dipanggil agaknya.. hahahaha!!! insyaallah, memang Abem akan hantar kakngah pergi temuduga minggu depan. kalau tak dihantar, tak lepas la kakngah nak pergi temuduga.

perasaan adalah nutural. agaknya la.. kehkehkeh!!

kalau dapat, memang la rezeki. cuma kakngah kene betulkan semula mind set supaya passion makan gaji kembali terjalin. lagi pun, apa yang terjadi dalam masa 6 bulan kakngah tak makan gaji ni, memang patut kakngah bekerja semula kot… agaknya la.. kehkehkeh!!

kalau tak dapat, kakngah tak kisah pun. seperti yang kakngah katakan.. kakngah dah cukup selesa dengan rutin harian sekarang. walaupun tak punya pendapatan sendiri… it’s ok. no big deal. nak ke mana-mana pun senang. tak payah fikir nak amik cuti ke apa.

cuma
ai neves nak g interviewwwwww.
huwaaaaaa!!!!

yank, ai takde baju nak g interview ni.. sila sponsor!

larrrriiikkkkkkkksssssss……

46 Thoughts on “temuduga kementerian pelajaran malaysia

  1. gud luck kak ngah! :D

  2. ko nak jadi chegu ye ngah?
    gd luck!

  3. semoga berjaya…

  4. poie la ngah!
    mano tau joki :))

  5. seronoknyer kak ngah berita gumbira ni :)

  6. woh, dekat ngan alamanda tu! buleh singgah makan big epal seround, hehe… selamat maju jayaaa!

  7. kak ngah, gud luck la yo.. ngajor subjek ape nanti ngah??

  8. ko nak jd cikgu plak kak…wahhh best tu
    garang x ko kak..hahahaha
    rezeki ko kak…rmi2 yg x dpt…kamoo yg dpt…bestnye
    pasni g skolah ngan budak2 tu lah no…

    gud luck..no

  9. aku kan kak ngah, seumor hidup ni tak penah lagi dapat surat panggil temuduga keje gomen ni..sampai la aku dah fed up nk isi borang jawatan kosong keje gomen ni..huhuhu..

    ape ntah yg diorg dengki sgt kt aku ni..hehehe..

    ko pulak dah dapat temuduga, sile pergi yer..
    uncle abem, sila sponsor baju kak ngah..hehhe..

    • @asleenda,

      aku first time la tu try… sangkut la pulak. memang betul-betul nasib baik la.

      ish… jgn putus asa. cuba lagi. tak de mana de ada yang nak dengki. tapi, kalau nak yang kompem dapat.. ko pasang kabel la.. hihihi!!!

  10. tibai je…interbiu ni utk tau hg tu leh berckp atau tidak…wakaka…anyway good luck….

    tp interbiu gomen selalunya ….. lain mcm….hahaha

  11. wah.. gud luck!
    erk.. jd cikgu kah?

  12. azani on March 11, 2011 at 3:08 pm said:

    salam kakngah
    semoga berjaya

  13. bukan senang nak dapat keje gomen beb, gudluck.

  14. gud luck untuk interview ya..

  15. waah..kak ngah dpt interview!! good luck!!

    nape spa tak nak panggil saya juga..kekeke

  16. DrSinga on March 11, 2011 at 9:22 pm said:

    Buatnya ko dapat Ngah..
    Dapat kat Bintulu lak….!!!!
    .
    .
    Lalalalala….

    • @DrSinga,

      cis!
      takde insuran jari ko….

      bintulu?? baik ko ckp tebedu jek.. kehkehkeh!!!
      aku tak sanggup nok… merana jiwa aku tgglkan hero2 aku. bahaya… bahaya… aku rela takde koje….

  17. alamak…sempat ke aku nak ngajo ko pakai celak ni kak? ihiks. ok2. aku upload segera. good luck kakngah!

  18. Ada rezeki dapatlah…gud luck

  19. tahniha & gud luck kakngah… ;)
    semoga berjaya jd cikgu…

  20. slm kenal sis.singgah bls ziarah sis.
    sy pn dpt gak panggil inteviu 2 sis,tmpt pn same gak cume sy g 14/3.
    wish u luck ye sis

  21. wahhh…. ngah, pasni cheq kena panggey cikgu kakngah la ek…heheheh

    gd luck dear… kepada abem, sila sponsor yea :P

  22. Pingback: persediaan ke temuduga kementerian pelajaran malaysia | A cup of life A barrel of luv

  23. Pingback: epal besar | A cup of life A barrel of luv

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation