24 Thoughts on “Wordless Wednesday ; siang ku terbayang, malam ku termimpi-mimpi…

  1. same kes le dgn teman ni… ekekeke ~ moga2 tahun ni jadi tahun bertuah kita utk dpt mesin jahit ye kakngah ! ;)

  2. hahaha..my mum still have yang the top one punya mesin jahit..

  3. Aku ada 1 mesin jahit religh kaler hitam tu nok *tatau betul ke x spellingnya~Malas naka bgn pi check*

    Duluuuuuuu..masa time aku mula2 beli, harganya baru rm160 je. Pastu,laki aku punyalah bising, ya rabbiiiii. Cam mintak duhet dia!! Ciss..

    Pastu, bila dah beli, hah..x sunyi mesin tu aku kerjakan. Jahit langsir le,jahit baju melayu anak2 ler..smpikan headband anak daro den pun aku jahit! Hik hik hik..

    Cuma, sian dia skrg. Dah lama aku x belai..last guna, jahit lencana,nametack anak2 je aritu. Langsir pun dah lama gilaaaa aku x bertukar! Ahahahaha..

    besa le..ai kin bizi.

    • kakngah on March 17, 2012 at 8:28 am said:

      takpe nok.. aku paham. baru semalam aku tgk mesin jahit cap religh tu reger dia rm480 ko.. berganda2 dari reger ko beli dulu..

  4. beliii….jangan tak beliiii…

  5. mmak ai..sojak ado dakepal..terbayang dan termimpi lak kak ngah..nak jahitkan baju kurung dakepal ko..

  6. mesin jahit tepi tu kalau ada best jugak. sbb anta ke kedai pun dah mahal utk jht tepi je.

    • kakngah on March 17, 2012 at 8:32 am said:

      tau tak pe… dah la aku duk lembah ni asalkan keluar kene tol. nak jahit tepi sepasang baju tapi kos minyak ngn tol lebih dari kos jahit tepi huhuhu!!

  7. dulu kat kampung sampai rosak aku kerjakan mesin jait singa antik mak aku. hahaha
    skang ni rindu nak jait jugak..
    2 bulan lepas aku jait langsir buat muka tebal pegi rumah jiran utk guna mesin dia. :p

    • kakngah on March 17, 2012 at 8:33 am said:

      nok.. g servis balik wey. sok2 blh jahit barut baby.
      aku ni pun ada hasrat nak reper balik mesin jahit arwah mak aku. tapi.. yg baru tetap nak.. tamak haloba kehkehkeh!!

  8. mak mas de mesin lama nya siap de meja kat tepi tuh,tapi tak berguna pun..hihihi,..lagi2 mas..tak pernah guna..kikiki

  9. kt umah ni adalah mesin hat lama tu..mil pya..x reti nak pakai..tp nah cubalah nak jait tepi kain..tp senget hahahaha oklah tu..tp mmg minat nak jait2 ni…igt nti nak amek class…mn tau tuk hari tua leh mtk upah hahahaha

  10. alololo…ciannya kak ngah…. tak pe, kumpul duit sikit2.. nanti lama2 dapat la… nak beli sekaligus dua2 tu mahal jgk tu.. tak pun mai la umah.. sekadar nak pinjam xda masalah… :) hihhi..mcm dekat jer…

  11. bila tgk mesin jahit yg lama tu byk kenangannya. kat umah tok akak dikpg masih ada mesin tu. dedulu akak penah cuba curi curi jait perca kain ngan mesin tu

    • kakngah on March 17, 2012 at 8:39 am said:

      sama la ngn kakngah masa kekecik dulu. selalu curi2 jahit kain perca. pernah sekali tu sampai barai sekoci mesin jahit arwah mak tu. punyer la takut kene marah ngn mak…

  12. umah aku ada satu nok, xberpakai pong…yg kaler itam tu la, aku bukan tau nak kayuh pon…muahahahah

    • kakngah on March 17, 2012 at 8:40 am said:

      meh bagi kat aku…
      pandai la aku nak mengayuhkan dia. nanti aku buatkan la si gurl tu baju kurung 2-3 pasang….
      eceh!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation